Official eMule-Board: Sources In "unknown" Status For A Long Time - Official eMule-Board

Jump to content


Page 1 of 1

Sources In "unknown" Status For A Long Time sources stucks in "unknown" status for a long time

#1 User is offline   bovos 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 07-January 20

Posted 20 September 2020 - 09:15 AM

Hi,
with 0.51d and 0.60a x64 on win 7 when starting download of a file, all sources stucks in "unknown" status for a long time, even 10/15 minutes, then it begins downloading normally.

This problem doesn't occurs always but some time, randomly.

Once it's solved (after 10/15 minutes) the subsequent downloads doesn't have the problem.

I'am connected with High ID and port test passed (ADSL connection), I never had this problem with emule I used before (eMule0.50a - eMule0.50b)

Thanks

This post has been edited by bovos: 20 September 2020 - 09:20 AM

0

#2 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4742
  • Joined: 13-May 07

Posted 20 September 2020 - 10:35 AM

Could there be any useful messages in Log and Verbose panes?

The description suggests that the connection might get overloaded and things appeared to be stuck for a while.
It might be that settings in Options->Connection should be checked and adjusted according to the true bandwidth capacity (measued at speedtest.net or alike).
What modem/router(s) are used?
0

#3 User is offline   bovos 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 07-January 20

Posted 21 September 2020 - 06:57 AM

View Postfox88, on 20 September 2020 - 10:35 AM, said:

The description suggests that the connection might get overloaded and things appeared to be stuck for a while.
It might be that settings in Options->Connection should be checked and adjusted according to the true bandwidth capacity (measued at speedtest.net or alike).


the connection, settings and router are exactly the same I used with previous versions of eMule, which didn't show the problem

Quote

What modem/router(s) are used?


it's a TP-LINK TD-W8960N
0

#4 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4742
  • Joined: 13-May 07

Posted 21 September 2020 - 02:45 PM

View Postbovos, on 21 September 2020 - 09:57 AM, said:

the connection, settings and router are exactly the same I used with previous versions of eMule, which didn't show the problem

Sure; but still, will you please post the numbers?

Also, there was a question about the logs.

This post has been edited by fox88: 21 September 2020 - 02:46 PM

0

#5 User is offline   bovos 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 07-January 20

Posted 22 September 2020 - 07:03 PM

Max Sources/File: 400

Max. Connections: 150

nothing to report in the log section

thanks
0

#6 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4742
  • Joined: 13-May 07

Posted 23 September 2020 - 05:30 PM

These numbers are should not be a problem, but speed limits and true line capacity are still unknown.
Would you please add this information?

And another question, how many sources are there for downloads, when you see this Unknown state?
0

#7 User is offline   bovos 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 07-January 20

Posted 24 September 2020 - 07:46 AM

View Postfox88, on 23 September 2020 - 05:30 PM, said:

speed limits and true line capacity are still unknown.


it's a 20MB ADSL
the router says:

Downstream (Kbps): 21049
Upstream (Kbps): 886

speed test by Ookla:

Download: 17.12 Mbps
Upload: 0.72 Mbps
Ping: 27ms


Quote

how many sources are there for downloads, when you see this Unknown state?


this seems irrelevant: it happens with both many or few sources


this is a log with the problem present:

24/09/2020 09:47:30: Found 1237 known shared files, going to hash 1 new files
24/09/2020 09:47:31: Credit file loaded, 5839 clients are known, 38 clients deleted (not seen within 5 month)
24/09/2020 09:47:31: Trying to setup port forwarding with UPnP...
24/09/2020 09:47:31: Hashing file: "C:\Users\Public\Downloads\eMule\Incoming\eMule0.60a.5 Beta Testfile 396434.txt"
24/09/2020 09:47:32: 28 servers in server.met found
24/09/2020 09:47:32: Found 1 part files
24/09/2020 09:47:32: eMule Version 0.60a x64 BETA ready
24/09/2020 09:47:32: UPnP successfully set up forwarding for ports 4600 (TCP) and 4610 (UDP)
24/09/2020 09:47:33: Connecting to Pentium Pilat 2022 (45.142.215.35:42011)...
24/09/2020 09:47:33: Connected to Pentium Pilat 2022 (45.142.215.35:42011), sending login request
24/09/2020 09:47:33: Connection established on: Pentium Pilat 2022 (45.142.215.35:42011)
24/09/2020 09:47:33: New client ID is 1222904407
24/09/2020 09:47:36: Read 200 contacts from file.


thanks!

This post has been edited by bovos: 24 September 2020 - 07:49 AM

0

#8 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4742
  • Joined: 13-May 07

Posted 24 September 2020 - 08:52 AM

Thanks for the bandwidth information, but "speed limits" is about the values in Options -> Connection, capacity and limits.

All the posted startup sequence takes 6 seconds. Which line shows a problem?

View Postbovos, on 24 September 2020 - 10:46 AM, said:

this seems irrelevant: it happens with both many or few sources

Do you mean this happens with just one source too - 10 minutes timeout?
0

#9 User is offline   bovos 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 07-January 20

Posted 24 September 2020 - 11:48 AM

View Postfox88, on 24 September 2020 - 08:52 AM, said:

Thanks for the bandwidth information, but "speed limits" is about the values in Options -> Connection, capacity and limits.


i do not set a download limit (unlimited)
and the upload limit usually between 10-40 Kb/s


Quote

All the posted startup sequence takes 6 seconds. Which line shows a problem?


none, none of them was marked in red


View Postbovos, on 24 September 2020 - 10:46 AM, said:

Do you mean this happens with just one source too - 10 minutes timeout?


i don't remember a file with only one source
but i can assure you that i saw the problem with files that had less than 10 sources, for example

thank you again for the support

This post has been edited by bovos: 24 September 2020 - 11:48 AM

0

#10 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4742
  • Joined: 13-May 07

Posted 25 September 2020 - 08:10 AM

View Postbovos, on 24 September 2020 - 02:48 PM, said:

i do not set a download limit (unlimited)
and the upload limit usually between 10-40 Kb/s

10 kB/s is not good for other people in the net.
With your connection, upload might be 70 kB/s without any issues - unless there are other P2P applications running.


The testing topic gives an idea.
Are you using network shares or NAS as file storage?
0

#11 User is offline   bovos 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 07-January 20

Posted 25 September 2020 - 12:04 PM

View Postfox88, on 25 September 2020 - 08:10 AM, said:

With your connection, upload might be 70 kB/s without any issues - unless there are other P2P applications running.

The testing topic gives an idea.
Are you using network shares or NAS as file storage?


no, I don't have other P2P running and no NAS or network shares: the files are on an internal SSD disk.
0

#12 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4742
  • Joined: 13-May 07

Posted 25 September 2020 - 06:44 PM

When you add a download with many sources, what you would see for the sources in Status column?
0

#13 User is offline   bovos 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 07-January 20

Posted 25 September 2020 - 09:46 PM

look at this screenshot:

//freeimage.host/i/2a7iwQ

This post has been edited by bovos: 25 September 2020 - 09:46 PM

0

#14 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4742
  • Joined: 13-May 07

Posted 25 September 2020 - 10:46 PM

The picture shows exactly what could be expected when the download has not even started yet.
0

#15 User is offline   bovos 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 07-January 20

Posted 27 September 2020 - 09:03 AM

View Postfox88, on 25 September 2020 - 10:46 PM, said:

The picture shows exactly what could be expected when the download has not even started yet.


as I said the problem is that this staus sometime lasts for minutes

in this other screenshot you can see a file with only one source (I connected to 5 different servers and it remained with only one source)
so this prove that there's the problem even with one source only

//freeimage.host/i/2cj6X9
0

#16 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4742
  • Joined: 13-May 07

Posted 28 September 2020 - 10:59 AM

I tried to add a download, or to restart eMule with an already added one.
Also, switched versions between 0.50a and 0.60a, and every time had the same behaviour.
Which is, shortly after adding a download (or connecting to servers and KAD after restart), eMule was getting a list of sources and started asking the sources for file data.
There was no prolonged time when sources hanged there without being requested for download.
0

#17 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4742
  • Joined: 13-May 07

Posted 01 October 2020 - 07:38 AM

You might try to enable protocol obfuscation.
0

#18 User is offline   bovos 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 9
  • Joined: 07-January 20

Posted 04 October 2020 - 08:46 AM

tried but it doesn't make any difference
0

  • Member Options

Page 1 of 1

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users