Official eMule-Board: Testing Emule 0.60 (completed) - Official eMule-Board

Jump to content


  • (16 Pages)
  • +
  • « First
  • 14
  • 15
  • 16

Testing Emule 0.60 (completed) Community version

#301 User is offline   Heliotropo 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 33
  • Joined: 13-June 05

Posted 27 May 2021 - 04:14 PM

Quote

Do I get it correctly, that the user was in the process of getting data from you, you tried to message, and then the user disconnected?


That's how it is. The user is in my upload queue uploading. I send to him a message. The connection with him is cut off.
I have also tried it in the reverse situation, when I am downloading a file from a user. It seems that the problem is when sending the message to a user, it does not matter if it is in the upload or download queue.

This post has been edited by Heliotropo: 27 May 2021 - 04:19 PM

0

#302 User is offline   stoatwblr 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 32
  • Joined: 15-February 13

Posted 27 May 2021 - 09:19 PM

path lengths may be an issue:

Failed to read shared directory "Z:\1-Series\F\The.Increasingly.Poor.Decisions.Of.Fred.Fubar\The.Increasingly.Poor.Decisions.Of.Fred.Fubar.S2\The.Increasingly.Poor.Decisions.Of.Fred.Fubar.2x04.In.Which.Fred.Accidentally.Learns.A.Secret.And.Barney.And.Dino.Get.Closer.To.Further.From.The.Truth.avi" - Bad arguments to DosExecPgm.
0

#303 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4832
  • Joined: 13-May 07

Posted 28 May 2021 - 10:23 AM

View PostHeliotropo, on 27 May 2021 - 07:14 PM, said:

The user is in my upload queue uploading.

It is possible to get the idea, and maybe there is an issue to investigate.
But terms were seriously messed up in your writing.
Here is a link to Docs.
Peers that could upload to you, are listed in your downloads.
On queue usually refers to waiting state, the other state would be transferring data (downloading and/or uploading).
1

#304 User is offline   stoatwblr 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 32
  • Joined: 15-February 13

Posted 28 May 2021 - 01:46 PM

Startup delays:

The startup loop looks to be fairly inefficient. It walks (lstat) the directory tree, then lstats every single file in the tree - and then for some reason walks the directory tree again (this happens at reload too)

Even with SSDs, there's an incurred latency of around 2-10ms per lstat and 10-100ms per file open (which gets worse for network filesystems). This isn't noticable under normal circumstances but when a lot of files are involved it adds up quickly and these penalties tend to apply even when accessing areas of filesystems cached in memory or other trickery

Caching the results of the first pass and optimising the way the filesystem is looked at may use more memory(*) but usually pays dividends in order-of-magnitude level speedups

(*)As most DBAs will tell you: Optimising your query orders frequently results in LESS memory/cpu load
0

#305 User is offline   PozzSt 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 05-June 21

Posted 05 June 2021 - 06:56 PM

Compared to version 0.50a (3KB/s), what is the speed of each upload slot?
0

#306 User is offline   stoatwblr 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 32
  • Joined: 15-February 13

Posted 05 June 2021 - 08:26 PM

View PostPozzSt, on 05 June 2021 - 07:56 PM, said:

Compared to version 0.50a (3KB/s), what is the speed of each upload slot?


I have my upload set to 1MB/s and it's setting them to around 35kB/sec apiece. This slot allocation stays constant if I increase the bandwidth and I've seen uploads to individual peers climb over 1MB/sec (megabyte/sec) when there are no clients in the queue - but this doesn't happen often (usually just after restarts)
0

#307 User is offline   QICKV8 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 21
  • Joined: 13-October 20

Posted 05 June 2021 - 08:33 PM

I have my upload set at 40 MB/s and see clients between 3-4MB/s sometimes eMule 0.60c
But when my max upload is reached eMule doesn't queue clients but reduces there max speed downloading

This post has been edited by QICKV8: 05 June 2021 - 08:43 PM

0

#308 User is offline   stoatwblr 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 32
  • Joined: 15-February 13

Posted 05 June 2021 - 08:44 PM

new bug: file imports

If importing a bunch of files (amule part.met files), this works ok, but selecting all the imported entries in the import dialog and clearing them at once results a crash

Clearing them one at a time seems to be safe
0

#309 User is offline   fox88 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4832
  • Joined: 13-May 07

Posted 09 June 2021 - 09:31 AM

View Poststoatwblr, on 05 June 2021 - 11:44 PM, said:

selecting all the imported entries in the import dialog and clearing them at once results a crash

Will be fixed later.
Thank you for the report.
0

#310 User is offline   stoatwblr 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 32
  • Joined: 15-February 13

Posted 09 June 2021 - 02:12 PM

View Poststoatwblr, on 27 May 2021 - 10:19 PM, said:

path lengths may be an issue:

Failed to read shared directory "Z:\1-Series\F\The.Increasingly.Poor.Decisions.Of.Fred.Fubar\The.Increasingly.Poor.Decisions.Of.Fred.Fubar.S2\The.Increasingly.Poor.Decisions.Of.Fred.Fubar.2x04.In.Which.Fred.Accidentally.Learns.A.Secret.And.Barney.And.Dino.Get.Closer.To.Further.From.The.Truth.avi" - Bad arguments to DosExecPgm.


Today this happened

09/06/2021 15:06:41: Failed to read shared directory "Z:\2-Movies\M\The.Man.From.U.N.C.L.E.\" - Path not found.

Perhaps the path parser library is suboptimal? (it also borks on files containing "?" - show names on NAS shares occasionally do)
0

  • Member Options

  • (16 Pages)
  • +
  • « First
  • 14
  • 15
  • 16

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users