Official eMule-Board: Which Protocol Using To Obfuscate - Official eMule-Board

Jump to content


Page 1 of 1

Which Protocol Using To Obfuscate Can I decide?

#1 User is offline   myth88 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 58
  • Joined: 07-August 06

Posted 29 August 2011 - 09:40 PM

Hi Folks,
my ISP is throttling me...everything but FTP or POP3.

Could I (just to try) tell my eMule to use a specified protocol to obfuscate my traffic?
Or are the other clients deciding which to use?

As this is a part of code I never watched could you give me a hint?

Thanks
MyTh
1

#2 User is offline   SS1900 

  • Golden eMule
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 3,605
  • Joined: 15-November 08

Posted 29 August 2011 - 10:14 PM

you can try to add/edit in your preference.ini this string : CryptTCPPaddingLength=128

"CryptTCPPaddingLength=128|<0-254>
When protocol obfuscation is enabled, on each new TCP connection some random data with random length is sent to avoid pattern recognition detection techniques. This setting allows you to set the maximum length (of which a random value will be used) of the padding data. Increasing the value makes eMule more robust against pattern recognition but also increases the overhead."

http://www.emule-pro...ic&topic_id=121


HTH :flowers:
0

#3 User is offline   myth88 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 58
  • Joined: 07-August 06

Posted 30 August 2011 - 07:46 PM

Nope, not really changing...

No other way?
1

#4 User is offline   pier4r 

  • Ex falso quodlibet ; Kad is the major concept behind emule.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 489
  • Joined: 31-March 09

Posted 31 August 2011 - 09:17 AM

http://forum.emule-p...howtopic=153692
>>> My wiki (ITA) on emule >>>Feature Request (ICS) or SOTN, ClientAnalyzer >>>EmuleCollectionV2 same KAD load but more and more published files in the same time >>>Emule on old hardware (pentium 2 or 3 - c3 - and so on) with good OS settings and enough ram (256 mb): win >>>user of: Xtreme 6.1|7.2, ZZUL bastard 1.9.10, SharX 1.7|1.8b5, SharkX 1.8b5 pierQR 0.1|0.6, ZZUL-Tra 1.9|?
.My SF
###.it
. Le capacitÓ logiche di qualcuno sono riassumibili con le frasi: click.
0

#5 User is offline   myth88 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 58
  • Joined: 07-August 06

Posted 31 August 2011 - 10:19 PM

So I must just live with it...
0

#6 User is offline   Nissenice 

  • clippetty-clopping...
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4,231
  • Joined: 05-January 06

Posted 31 August 2011 - 10:43 PM

View Postmyth88, on 01 September 2011 - 12:19 AM, said:

So I must just live with it...

I hope not, but I have never been trottled so I can't say.

Perhaps you can tell a bit more? Not have you feel, that I can imagine, but your experiences.

You say you are being trottled, does this mean that you have an upper bandwidth limit per second, day or month? Is the limit the same regardless if you are using eMule or if you are doing something else like uploading or downloading a file to/from a site? Gives a speedtest the same result?

Which ISP are we talking about?

What have you tried so far?

This post has been edited by Nissenice: 31 August 2011 - 10:44 PM

0

#7 User is offline   myth88 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 58
  • Joined: 07-August 06

Posted 01 September 2011 - 05:18 AM

Well. I have an WISP (wireless).
They have some policies:
For every protocol they have "x" bandwidth. Now FTP is used by nobody so I can download/upload with 1.5 Mbyte/s.
Also http is throttled. Only starting a download (or starting to watch a video) I have for some seconds full speed, then it falls down.
They made this intentionally to improve performance on watching videos.

For emule I tried setting other ports (a lot!). Also I tried with other people letting them set port 110 or 21. But no way!
The only thing I saw 1 time accidentally was a client with port 110 downloading from me at full speed. So I opened Wireshark and saw all packets going to him as POP3!

Stulle then told me that protocol obfuscation uses random protocols to obfuscate.
0

#8 User is offline   Stulle 

  • [Enter Mod] Dev
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 5,736
  • Joined: 07-April 04

Posted 01 September 2011 - 06:47 AM

no, you don't get what i am saying. it uses no understandable protocol really for all the ISP can see because the headers hold encrypted data which looks merely random to anyone who does not have the key to decipher it.

still, i am no expert in this because i frankly don't bother with the encryption layer.
I am an emule-web.de member and fan! Hate me or people will get suspicious about you! Ever wondered if it's all worth the trouble?

Posted Image

No, there will not be a new version of my mods. No, I do not want your PM. No, I am certain, use the board and quit sending PMs. No, I am not kidding, there will not be a new version of my mods just because of YOU asking for it!
-1

#9 User is offline   pier4r 

  • Ex falso quodlibet ; Kad is the major concept behind emule.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 489
  • Joined: 31-March 09

Posted 01 September 2011 - 08:23 AM

Mumble, i guess that your ISP puts some policy like load balancing on him Access Points. Load balancing can be dynamic (if less people use the AP, these people have more bandwidth) or static (more simple) and the latter is more likely.
>>> My wiki (ITA) on emule >>>Feature Request (ICS) or SOTN, ClientAnalyzer >>>EmuleCollectionV2 same KAD load but more and more published files in the same time >>>Emule on old hardware (pentium 2 or 3 - c3 - and so on) with good OS settings and enough ram (256 mb): win >>>user of: Xtreme 6.1|7.2, ZZUL bastard 1.9.10, SharX 1.7|1.8b5, SharkX 1.8b5 pierQR 0.1|0.6, ZZUL-Tra 1.9|?
.My SF
###.it
. Le capacitÓ logiche di qualcuno sono riassumibili con le frasi: click.
0

#10 User is offline   UserEmule 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 65
  • Joined: 01-September 09

Posted 08 November 2011 - 01:09 PM

View Postpier4r, on 01 September 2011 - 02:23 AM, said:

Mumble, i guess that your ISP puts some policy like load balancing on him Access Points. Load balancing can be dynamic (if less people use the AP, these people have more bandwidth) or static (more simple) and the latter is more likely.

vpn ur connection and that should help out alot. If u can't do this, rent u a server and download/upload from the server (often called a vps). Then u can dl as fast as u want from the vps or server hosting ur client. This is the way tons of ppl did in the early days of edonkey2000 then emule (after it was created). I checked some ip's and they went to datacenters which had the above setup and also I found some host that explained it after i looked up some major content spreaders and seen what they were using.
0

  • Member Options

Page 1 of 1

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users