Official eMule-Board: Do You Want To Recover The List Of Servers? - Official eMule-Board

Jump to content


  • (17 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »

Do You Want To Recover The List Of Servers? Real and Fake servers list

#21 User is offline   TheGift73 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 23
  • Joined: 21-June 05

Posted 08 March 2006 - 03:37 PM

[quote name='ElChele' date='Feb 23 2006, 01:05 PM']

Hi.

I did as ElChele advised and completely updated my server list to only include the active servers that he listed. I also added them all to my static list and checked the boxes 4 thru 8, in the options/server section.

After i had completed this, i noticed straight away that i could no longer connect to the internet at all apart from e-mule. But as soon as i end the e-mule programme i am able to connect? I have tried this a few times now just to make sure that it was the e-mule programme running with the new server, (and port) list that was causing the problem.

I have always been able to surf normally whilst using the programme up untill i added the new server list to e-mule. Does anyone have any clue as to why this would be happening?

I'm using Win XP Pro with FireFox v1.5 if that helps?
0

#22 User is offline   ElChele 

  • Miembro con emule 0.50a
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 7,292
  • Joined: 02-September 04

Posted 08 March 2006 - 07:26 PM

neithan, on Mar 3 2006, 11:02 PM, said:

I tried to put the server list in Emule with the "Update server.met from URL" http://corpo.free.fr/server.met but after a while I get an error message. Also, should I leave marked options 4,5,6,7,8 in Options/Servers forever?
View Post

Yes. if you didn't , you'll get a error msg related to addresses.dat file.
Follow tutorial step by step.
bye

@ TheGift73

TheGift73 said:

I'm using Win XP Pro with FireFox v1.5 if that helps?

I suggest to you start a thread.
We need more info. about your settings.
requested information
I guess your problem does not have anything to do with the servers.
Posted Image Make your own ipfilter file, and manage fake files. Take in count, You are the best filter for emule.
0

#23 User is offline   TheGift73 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 23
  • Joined: 21-June 05

Posted 08 March 2006 - 07:51 PM

[quote name='ElChele' date='Mar 8 2006, 07:26 PM']
@ TheGift73

Pc Configuration
-OS. Win XP Pro
-internet connection type. 2Mb download - 256 Upload
-Modem, Router, Proxy Netgear DG834G
-Firewall. Win XP
-Antivirus. AVG
-Spyware detector. Spybot
-Addware. Lavasoft
-Emule Version. v0.47

Emule settings
-Dl/Ul capacity. D/L - 96kb/s U/L - 20kb/s
-Dl/Ul limits. None
-Hard limit. 500
-Max Connection. 400
-Activate network ┐ED2k, Kad, Both? Both
-Max. new connection/5 secs.* 20
-Max half open connection.** 9
-Ports Tcp/Udp. TCP 4662 UDP 4672

* Options>Extended>Max. new connection/5 secs
** Options>Extended>Max half open connection

Emule work
-High ID/LowID. High ID
-Download files 137
-Shared files 136
-What server did you connect to? DonkeyServer No.1
-Found sources. 2876

I have never had this problem until i updated the server file list. (manually) I did read your instructions, and follwed then to the letter. It's just very confusing as to why this suddenly happened?

I have also run a virus/addware and spyware checks to see if this was the problem, but it was not.

Thank you for getting back though.

I also have tested my ports Via options/connections/test ports and passed.
I have also just done a system restore, (a last resort) but this also yielded no solution.

This post has been edited by TheGift73: 08 March 2006 - 08:41 PM

0

#24 User is offline   ElChele 

  • Miembro con emule 0.50a
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 7,292
  • Joined: 02-September 04

Posted 08 March 2006 - 08:58 PM

Quote

-Download files 137 - -Hard limit. 500

For your connection type, a good Found Sources value it's 3500/4000. Currently you've:
137 * 500 = 68.500 found sources. Perhaps your router it's unable to handle then.
Too much Dl files, try 8/10 and if all is OK, you could increase this value little by little, till get the up value.
bye
Posted Image Make your own ipfilter file, and manage fake files. Take in count, You are the best filter for emule.
0

#25 User is offline   TheGift73 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 23
  • Joined: 21-June 05

Posted 08 March 2006 - 11:20 PM

Yeh, tried that and it's still the same.

When i said 137 downloads, about 132 of them were in a qeue, but that shouldn't affect it?

Edit: Have changed my downloads to only 65 files, and it seems to be connecting alot better. Fingers crossed.

Thanks again mate.

This post has been edited by TheGift73: 08 March 2006 - 11:55 PM

0

#26 User is offline   ElChele 

  • Miembro con emule 0.50a
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 7,292
  • Joined: 02-September 04

Posted 09 March 2006 - 12:01 AM

@ TheGift73
Else you can try activating USS. (Upload Capacity = 0).
Remember one paused file still search for sources. You should stopped them.
bye
Posted Image Make your own ipfilter file, and manage fake files. Take in count, You are the best filter for emule.
0

#27 User is offline   TheGift73 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 23
  • Joined: 21-June 05

Posted 09 March 2006 - 12:05 AM

yea, i cancelled 67 of them.
0

#28 User is offline   niclights 

  • lost in space
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 10,288
  • Joined: 01-November 04

Posted 09 March 2006 - 01:07 AM

Cancelling removes them from your list completely. You only need to stop them.

The behaviour you describe is due to poor bandwidth management/too many connections.

You need to set an UL Limit. This is essential and will be approx 75% upload bandwidth - ie. approx 24kB/s. You should see a straight line on the graph when correct.

Reduce Max Connections to 200
Reduce Max New Connections/5 sec to 10

You may need to reduce your DL's further and disconnect Kad (if connected) if problem persists.

This post has been edited by niclights: 09 March 2006 - 01:07 AM

0

#29 User is offline   TheGift73 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 23
  • Joined: 21-June 05

Posted 09 March 2006 - 11:56 AM

Ok. Thank you niclights, i have reconfigured my settings as per your advice and ElChele's. The problem seems alot better now, and i can now connect to the net whilst using e-mule again.

Many thanks guy's. Sorry for being a pain in the neck, but i have learnt quite since yesterday,
0

#30 User is offline   paokaraemule 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Validating
  • Posts: 16
  • Joined: 28-October 05

Posted 09 March 2006 - 12:37 PM

I would to speak with Elchele if it's possible.Thank you!
I would like to know some elementary things.Excuse me for my poor English..

1)Why when i'm adding a new server example Donkey server didnt appear any number on PING,USERS category?

2)What does it mean FAKE SERVER???
If im connect to a fake server what is the problem that can you cause?

3)If i have 14 server on my server list and i'm searhing for a file with the option GLOBAL SERVER in method of searching..the searching engine will be search into these 14 servers?
0

#31 User is offline   ElChele 

  • Miembro con emule 0.50a
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 7,292
  • Joined: 02-September 04

Posted 09 March 2006 - 01:05 PM

@ paokaraemule

paokaraemule said:

1)Why when i'm adding a new server example Donkey server didnt appear any number on PING,USERS category?

Maybe fake donkey server.

paokaraemule said:

]2)What does it mean FAKE SERVER???

Summarizing.
A server created by companies anti-p2p. in order to harming the network.
This server gives false high ID to you. (among other things).

paokaraemule said:

3)If i have 14 server on my server list and i'm searhing for a file with the option GLOBAL SERVER in method of searching..the searching engine will be search into these 14 servers?

Click me
Read the topic I linked below, specially FakeServerlist point.
Click me

Edit: Related info.

bye

This post has been edited by ElChele: 09 March 2006 - 01:17 PM

Posted Image Make your own ipfilter file, and manage fake files. Take in count, You are the best filter for emule.
0

#32 User is offline   niclights 

  • lost in space
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 10,288
  • Joined: 01-November 04

Posted 09 March 2006 - 01:37 PM

To add:

If you do not get any server information, even with known good servers, then this indicates a problem with serverUDP port. By default this is a random port (defined in preferences.ini as 65535.) Sometimes it is necessary to specify a port here and open/forward as with the normal TCP/UDP ports.

Note that the list provided by corpo (gruk) does not specifically give 'non-fake' servers, but simply a list of servers that are correctly configured. Not all incorrectly configured servers are fake and vice-versa.
0

#33 User is offline   paokaraemule 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Validating
  • Posts: 16
  • Joined: 28-October 05

Posted 09 March 2006 - 06:40 PM

how can you understand that a server is fake-Spy?
0

#34 User is offline   ElChele 

  • Miembro con emule 0.50a
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 7,292
  • Joined: 02-September 04

Posted 09 March 2006 - 08:16 PM

paokaraemule, on Mar 9 2006, 08:40 PM, said:

how can you understand that a server is fake-Spy?
View Post


An example:
You do a search for emule.exe and you get .*jpg results only.
You don't forward/open ports, and you get hight ID, when a real server give'u low ID.
Anyway, you've the fake/real serverList.
bye
Posted Image Make your own ipfilter file, and manage fake files. Take in count, You are the best filter for emule.
0

#35 User is offline   paokaraemule 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Validating
  • Posts: 16
  • Joined: 28-October 05

Posted 10 March 2006 - 08:31 AM

Elchele you mean that is a good idea to have only this server on my server list?
Real server list in active.

ed2k://|DonkeyServer6 62.241.53.15|4242|/
ed2k://DonkeyServer5 62.241.53.4|4242|/
ed2k://DonkeyServer1 62.241.53.2|4242|/
ed2k://Cheztiff2 213.251.136.83|4661|/
ed2k://Cheztiff 213.186.60.106|4661|/
ed2k://Byte Devils 194.213.0.20|3306|/
ed2k://Big BanG9 80.239.200.108|3000|/
ed2k://Big BanG8 80.239.200.107|3000|/
ed2k://Big BanG6 80.239.200.105|3000|/
ed2k://Big BanG5 80.239.200.104|3000|/
ed2k://Big BanG2 80.239.200.101|3000|/
ed2k://Big BanG11 80.239.200.110|3000|/
ed2k://|Big BanG1 80.239.200.99|3000|/
ed2k://SaugCenter2 81.169.143.167|7777|/
ed2k://SaugCenter1 80.190.233.144|6565|/

.....and to eliminate all the others?
0

#36 User is offline   ElChele 

  • Miembro con emule 0.50a
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 7,292
  • Joined: 02-September 04

Posted 10 March 2006 - 01:38 PM

@ paokaraemule
Yes. Do it.
And please don't forget Kad.Net, it's a good alternative. :)
bye
Posted Image Make your own ipfilter file, and manage fake files. Take in count, You are the best filter for emule.
0

#37 User is offline   paokaraemule 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Validating
  • Posts: 16
  • Joined: 28-October 05

Posted 13 March 2006 - 02:44 PM

ElChele in my server list yesterday i had 14 servers ,today 13 of them dissapear from my server list? WHY???
0

#38 User is offline   ElChele 

  • Miembro con emule 0.50a
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 7,292
  • Joined: 02-September 04

Posted 13 March 2006 - 05:16 PM

paokaraemule, on Mar 13 2006, 04:44 PM, said:

ElChele in my  server list yesterday i had 14 servers ,today  13 of them dissapear from my server list?  WHY???
View Post

Follow step by step the How to, specially: Option>Server>Remove dead server after 10 retries.
bye
Posted Image Make your own ipfilter file, and manage fake files. Take in count, You are the best filter for emule.
0

#39 User is offline   lalakuku 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 27
  • Joined: 08-February 06

Posted 13 March 2006 - 11:52 PM

I erased all fake servers according the real servers list posted here, am connected to Donkey 1 or Em server no.1, my ADSL is 1024/128..

Before I erased fake servers, my downloads would reach 128kbps, up and down a bit, but usually around 90kbps.. but now, between the real servers only (didn't connect to fake servers before), they are down to 15-30 kbps, very rarely do I reach 50kbps :( :(

Is it so bad with everyone else?
0

#40 User is offline   niclights 

  • lost in space
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 10,288
  • Joined: 01-November 04

Posted 14 March 2006 - 03:00 AM

Just coincidence - number of sources/DL's/time online etc.

Servers have nothing to do with transfer speed. You won't want to believe me and you will be sure that something is wrong, but experience & understanding of how Emule works will tell you otherwise.

With the exception of being very lucky (or running large numbers of DL's/connections), filling your bandwidth (128kB/s in your case) is a sure sign of a fake file.
On average, 15-30, peaking at 50 sounds like a good mule to me :+1:

This post has been edited by niclights: 14 March 2006 - 03:03 AM

0

  • Member Options

  • (17 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users